Menu
- nl
- en
Jeugdfilmfestival rolt de rode loper uit voor iedereen.
Heb je vragen, opmerkingen of suggesties over hoe we het festival nog toegankelijker kunnen maken?
De meeste van de locaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, behalve Sphinx Cinema (Gent), Studio Skoop (Gent) Ciné Rio (Gent) en Cinema Rix (Antwerpen).
De toegankelijke locaties zijn op deze pagina aangegeven met het rolstoelicoontje. Op de pagina van de locatie zelf vind je meer uitleg over de rolstoeltoegankelijkheid ter plekke.
Op veel locaties gelden er verminderde tarieven voor personen die recht hebben op het kansentarief. Je vindt voor welke activiteiten dit geldt bij de algemene ticketinfo pagina of bij de activiteiten zelf.
Wie komt in aanmerking voor een attest kansentarief?
Dit kan je nagaan bij de stadsdienst van de plek waar je woont. Voor inwoners van stad Antwerpen vind je meer informatie op deze website.
Vrijetijdstoelage
Heb je recht op kansentarief? Dan kan je als inwoner van stad Antwerpen op jaarbasis tot 100 euro terugkrijgen voor de deelname aan sport-, cultuur- of jeugdaanbod.
Elk kind en elke jongere heeft recht op vrije tijd. Doe hier je aanvraag.
De films die beschikbaar zijn voor Earcatch worden vanaf januari bekend gemaakt.
Installeer de Earcatch app op je smartphone of tablet. Kies de film die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie.
Meer info over de werking van Earcatch vind je hier.
Heb jij specifieke noden om te kunnen deelnemen aan Jeugdfilmfestival Antwerpen? We horen graag hoe we kunnen helpen om jouw bezoek te vergemakkelijken. Mail of bel ons.
Heb je een therapiedier of emotional support animal dat je graag wil meebrengen naar het festival? Neem voor je bezoek contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.
Voor assistentiedieren (zoals blindengeleidehonden) hoef je uiteraard geen contact op voorhand op te nemen.
De films die beschikbaar zijn voor Subcatch worden vanaf januari bekend gemaakt.
Installeer de Subcatch app op je smartphone of tablet. Kies de film die je gaat kijken en download de bijbehorende ondertiteling.
Meer info over de werking van Subcatch vind je hier.
De niet-Nederlandstalige films op het festivalprogramma zijn ook standaard ondertiteld.
Het JEF in het ziekenhuis-project zorgt ervoor dat ook kinderen met een beperkte mobiliteit de beste jeugdfilms kunnen bekijken.
Op het gebruiksvriendelijke online platform hebben zij het hele jaar door toegang tot de beste jeugdfilms. Tijdens het Jeugdfilmfestival zetten we jaarlijks een deel van het festivalprogramma online. Zo kunnen kinderen vanuit het ziekenhuis, revalidatiecentrum of zelfs thuis genieten van een unieke festivalervaring én zelfs een award uitreiken.
Bezoek het Jeugdfilmfestival in Antwerpen of op on tour locaties over heel Vlaanderen.
JEF maakt het iedereen gemakkelijk om goede jeugdfilms en games te vinden of aan te bieden. Om de blik van kinderen en jongeren te verruimen. Om experiment en creatie aan te moedigen.