Duurzaamheid

Een groot filmfestival laat zijn sporen na. Positieve sporen in de hoofden van de bezoekers, maar helaas ook een ecologische voetafdruk.

Jeugdfilmfestival Antwerpen probeert haar CO2-uitstoot en afvalproductie te beperken en gidst haar publiek en gasten om daartoe een steentje bij te dragen.

Ingang festival 2023
Faye Wolfs

Jeugdfilmfestival Antwerpen is een actief lid van Pulse - Transition Network for Culture, Youth and Media en ondertekende het Green charter for film festivals.

Duurzaam vervoer

voor bezoekers

Jeugdfilmfestival Antwerpen en de on tour locaties zijn bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. We vragen onze bezoekers om, indien mogelijk, niet met de auto te komen.

Op onze website communiceren we duidelijk over de vele transportmogelijkheden naar de verschillende locaties en over de dichtstbijzijnde fietsstaanplaatsen.

Bekijk de bereikbaarheid van onze locaties

voor gasten

Jeugdfilmfestival Antwerpen nodigt zoveel mogelijk gasten uit België en Nederland uit en moedigt hen aan om met de trein te komen. We boeken alleen vliegtickets voor internationale gasten als dit de enige optie is.

voor medewerkers

We vragen ook ons personeel en onze vrijwilligers om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Duurzaam, lokaal en herbruikbaar materiaal

  • Jeugdfilmfestival Antwerpen gebruikt geen wegwerp plastic in het festivalcafé of in de organisatie van events. We proberen zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal aan te kopen en het later te gebruiken in dezelfde vorm of functie, of door het product te upcyclen.
  • Ons drukwerk heeft steeds een beperkte oplage, is geprint op gerecycleerd papier en wordt zo efficiënt mogelijk verspreid. Eventuele overschotten worden hergebruikt. Onze catalogus is volledig digitaal. En we moedigen bezoekers aan digitaal hun ticket te tonen.
  • Jeugdfilmfestival koopt zoveel mogelijk lokaal, fairtrade en duurzaam materiaal. Ook lenen we materiaal van partners en andere filmfestivals, en lenen ons eigen materiaal uit.

Duurzame voeding en horeca

Wanneer Jeugdfilmfestival Antwerpen zelf de locatie beheert, kiest het voor lokale catering met vegetarische, vegan en biologische opties en herbruikbaar materiaal.

Duurzame acties

Ook inhoudelijk streeft Jeugdfilmfestival Antwerpen duurzaamheid na. In onze programmatie van films, games en installaties letten we op de ecologische en inclusieve inhoud.