Ticketverkoop van start

14/12/2023

De ticketverkoop voor het openingsfeest, de workshops (in Antwerpen en Brugge) en het XL-Medialab start vandaag. Wie op zoek is naar het ideale kerstcadeau voor de (klein)kinderen, kan alvast hier terecht. Het volledige programma komt 11 januari online.

XL medialab foto

Openingsfilm

Op 4 februari kijk je in Vlaamse première naar de prachtige animatiefilm Sirocco en het koninkrijk van de wind van regisseur Benoît Chieux. Deze Belgisch-Franse productie neemt je mee op een ongelooflijke fantasiereis, die doet denken aan Studio Ghibli’s ‘Spirited Away' en de bekende Disneyfilm 'Alice in Wonderland’.

De Vlaamse stemmencast bestaat uit Lotte De Clerck (#LikeMe), Eva Kamanda (Liefdestips aan mezelf), Bill Barberis (De Hoppers), Sali Haidara (#LikeMe) en Rocky Sturm (Het Paradijs).

Sirocco en het koninkrijk van de wind is daarna te zien op meerdere festivallocaties tijdens de krokusvakantie. Distributeur JEF brengt de film uit in de bioscopen op 14 februari 2024.

Net zoals vorig jaar openen we met een Belgische coproductie waar we trots op kunnen zijn. De film maakte al furore als openingsfilm van het wereldbefaamde animatiefestival van Annecy. In Sirocco en het koninkrijk van de wind leren twee zusjes hun emoties te controleren en hun hart te volgen. Het avontuur sleept kinderen mee in een verbeeldingsrijke wereld waarin alles kan en niets is wat het lijkt. Een film met zo’n adembenemende animatie en impressionante muziek smeekt om een bioscoopervaring. Een perfecte openingsfilm dus.

Kevin De Ridder, filmprogrammator bij Jeugdfilmfestival Antwerpen.

Van podcasten met SCHIK tot eigen games maken in de workshops

Een van de trekkers van het festival is al jaren de extra beleving. Kinderen kunnen niet alleen film kijken, maar in één van de zes verschillende workshops ook zelf films en games maken. Voor de workshops in Antwerpen en Brugge kan je nu al tickets kopen. De rest van het workshop-programma komt 11 januari online.

Zo komt het bekende Vlaams-Nederlandse Podcast collectief SCHIK je leren hoe je een film maakt voor je oren. De futuristische tweedaagse Gamejam bewijst dat iedereen een game kan maken. En hoe Lego, robots en autoraces een film kunnen vormen, ontdek je in de Workshop Robot, race, record.

XL-Medialab

Dansen met lasers, ingebeelde vriendjes leven inblazen of op een skateboard door cyberspace knallen. Beleef het zelf in de coolste digitale speeltuin van het land. Met 1 ticket speel je de hele dag in het XL-Medialab (Zuiderpershuis, Antwerpen) met de nieuwste games en installaties, voor verschillende leeftijden. En in de VR-cinema beleef je films alsof je opgaat in een volledig nieuwe wereld.

Het Jeugdfilmfestival Antwerpen en On tor in Brugge, Gent, Leuven, Kortrijk, Roeselare en Hamme gaat door van 4 t.e.m. 18 februari. Het volledige programma staat vanaf 11 januari 2024 online.