Over Jeugdfilmfestival Antwerpen

Op het Jeugdfilmfestival Antwerpen zijn verhalen nooit ver weg. Je vindt ze in prachtige films, beleeft ze via gekke games of creëert ze tijdens toffe workshops.

► Een filmfeest voor iedereen tussen 1,5 en 18 jaar.

► Voor en door kinderen en jongeren.

2023 JEF festival opening

Het vernieuwde festival

Jeugdfilmfestival Antwerpen nationale affiche

Jeugdfestival Antwerpen is het gevolg van een totale make-over van het JEF festival.

Jeugdfilmfestival Antwerpen is een magische plek waar verhalen nooit ver weg zijn. Je bekijkt ze in prachtige films. Je beleeft ze via gekke games. Je creëert ze zelf tijdens toffe workshops. Welke verhalen neem jij mee naar huis?

Vanuit die insteek creëerde het creatief bureau Lucy een volledig nieuwe huisstijl en meteen ook het campagnebeeld van de 36ste editie. De wandelende mascotte komt ieder jaar terug. Deze neemt verrassende ervaringen, ideeën en indrukken mee naar huis, net zoals de kinderen en jongeren dit zullen doen.

Onze programmatie toont kinderen en jongeren tussen de 1,5 en 18 jaar de allerbeste selectie verhalen. Die diverse verhalen vind je terug in ons grote aanbod van kwalitatieve jeugdfilms, maar ook in onze actieve workshops en de games en installaties in het XL-Medialab. Allemaal zorgvuldig geselecteerd om creativiteit te stimuleren, blikken te openen en de wereld begrijpbaar te maken.

Iris Verhoeven - algemeen coördinator festival

Festivallocaties

Het kloppend hart van het festival ligt in Antwerpen. Met de ondersteuning van de stad Antwerpen breidt het festival ieder jaar uit. Van het befaamde XL-Medialab in het Zuiderpershuis en de workshops ism. partnerorganisaties, tot de vele cinema-locaties: de stad wordt het ideale decor voor een gezinsuitstap tijdens de krokusvakantie.


Daarnaast kunnen families ook buiten Antwerpen het festival beleven. Zo genieten ze van het Jeugdfilmfestival On tour met een uitgebreid filmprogramma in Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven, Hamme en Roeselare. Met dank aan de Stad Gent, de stad Brugge en de vele lokale partners.

Wat staat er op het festival?

► Films voor iedereen tussen 1,5 en 18:

van een gezellige peutercinema tot grensverleggende films geprogrammeerd door jongeren.

► Actieve beleving van films

met knutselen, dansen, events en interessante gasten.

► Premières van films en games

om samen te beleven.

► Volop verwondering

in workshops en virtual reality.

Relevant en plezant

Jeugdfilmfestival Antwerpen wil een van onderuit gedragen festival zijn. We betrekken daarom ons doelpubliek en onze festivalpartners in participatietrajecten: samen werken we aan een groot en innovatief festival dat maatschappelijk relevant en vooral plezant is. Bedankt aan iedereen die mee bouwt aan ons festival: onze subsidiënten, sponsors, festivalpartners, festivallocaties en de vele onmisbare kinderen en jongeren die deel uitmaken van het festivalteam.

Dankzij de expertise van JEF

Jeugdfilmfestival Antwerpen is een project van JEF.

Naast het festival:

► brengt JEF als distributeur kwaliteitsvolle kinder- en jongerenfilms in de Vlaamse zalen en naar streaming platformen.

► ontwikkelt JEF lesmappen, educatief materiaal, workshops en vormingen onder de noemer JEF met de klas.

► stimuleert JEF film- en gamewijsheid bij kinderen en jongeren met projecten zoals De FilmClub, JEF in het ziekenhuis, GAME ON, Ket & Doc en Focus Franse Film.

Een divers aanbod rond jeugdfilm en games verruimt de blik van kinderen en jongeren. JEF selecteert een kwaliteitsaanbod op basis van een eigen methodiek.

Lees er hier meer over:

Methodiek

Film- en gamewijsheid: het JEF model

Blog: welk soort games kiest JEF?

Voor iedereen feest

Programma voor gezinnen

2023 JEF festival
Nisran Azouaghe
Het festivalprogramma voor kinderen en jongeren tussen 1,5 en 18.
Meer lezen

Pers

pers linde merckpoel jeugdfilmfestival antwerpen
Het festival voor journalisten, filmpers en influencers.
Meer lezen