Internationale ECFA jury 2024

Ontmoet de leden van onze internationale ECFA-jury.

Zij bekijken alle genomineerde films en reiken prijzen uit voor Beste film, Beste kortfilm en Beste korte documentaire.

internationalejury foto

Mitsuo Tahira

Mitsuo Tahira foto

In 1992 richtte Mitsuo Tahira Kinder Film Fest Japan op, het eerste filmfestival voor kinderen in Japan. Tijdens de 5e editie introduceerde hij de vertoningsstijl 'Live Cinema', waarbij professionele stemacteurs films live-dubben op het podium, zodat zelfs kleine kinderen, die geen ondertiteling kunnen lezen, ervan kunnen genieten.


Onder de naam KINEKO International Film Festival groeide het festival uit tot het grootste evenement in zijn soort in Japan en vierde het zijn 30ste verjaardag in 2023. Naast het opbouwen van een partnernetwerk met internationale filmfestivals over de hele wereld, brengt Mitsuo ook kwaliteitsfilms naar kinderen met speciale vertoningen over heel Japan.

Helena Maarja Tarro

Helena Maarja Tarro foto

Helena Maarja Tarro is programmator bij Just Film, het kinder- en jeugdsubfestival van Tallinn Black Nights. Ze begon bij Just Film als lid van de jeugdjury, waarna ze werd gevraagd als permanent lid van het programmatieteam.


Naast haar werk bij het festival is Helena een professionele film- en nieuwsjournaliste met ervaring in geschreven media, radio en video.

Sarah Kasmi

Sarah El Kasmi foto

Sarah Kasmi, filmmaakster en oprichtster van Movie Bank Productions, is met haar Marokkaanse achtergrond een verbindende kracht tussen de Marokkaanse en Vlaamse cultuur. Ze wil die diversiteit graag overbrengen op het beeldscherm en maakt sociaal gevoelige thema’s in onze samenleving bespreekbaar.

Kasmi werkt graag samen met jongeren. Talent en passie vormen de grootste factor om hun dromen waar te maken, ongeacht hun afkomst. Ze biedt nieuwe talenten een kans om hun eerste stappen in de filmwereld te zetten. Zo maakte ze de fictiereeksen Kids on the Block voor Ketnet en De Studio’s voor VRT-nu. Met een diverse cast hoopt ze meer kleur te brengen in kinder- en jongerenseries.

Sarah Van Dale

Sarah Van Dale

Sarah Van Dale's kortfilm Love Machine speelde op verschillende festivals en leverde haar de bijnaam 'Leuvens kortfilmfavoriet' op. Ze werkte als freelance regisseur naast Kamagurka en voor Karrewiet op Ketnet voor ze haar eigen productiebedrijf Sarazon Creative oprichtte. Samen met street artist en storyboard illustrator Jeremiah Persyn werkt ze daarmee aan verschillende creatieve projecten.

In 2020 nam ze deel aan de VAF-scenarioworkshop om het scenario voor haar eerste langspeelfilm te ontwikkelen. In 2022 maakte ze haar korte documentaire Bijzonder Buitengewoon binnen het Ket & Doc traject. De film won verschillende prijzen op jeugdfilmfestivals in België en Nederland.

Awards internationale jury

Beste film

  • geldprijs van €2.500 (aangeboden door TENTOO) voor de regisseur, ter ondersteuning van een nieuw project.
  • komt in aanmerking voor de ECFA-prijs voor beste langspeelfilm van het jaar. Deze prijs wordt uitgereikt op het internationale filmfestival van Berlijn.
  • nominatie voor de Felix Vanginderhuysen distributie prijs
  • festivalaward

Beste kortfilm

  • geldprijs van €1.250 voor de regisseur (aangeboden door JEF), ter ondersteuning van een nieuw project.
  • festivalaward

Beste korte documontaire

  • geldprijs van €500 (aangeboden door TENTOO) voor de regisseur, ter ondersteuning van een nieuw project.
  • festivalaward