GameStorm III - Play & Connect

Gamestorm foto
Reserveer
Prijs
Gratis
Wanneer
08/02 15:30 tot 18:00
Waar
In Zuiderpershuis, Antwerpen

Voor het derde jaar op rij brengen we creatieve professionals uit de game- en filmindustrie samen tijdens een Gamestorm, aan de vooravond van het jeugdfilmfestival Antwerpen. Deze keer trekken we resoluut de kaart van Play & Connect. We laten ons innerlijke kind los in het XL Medialab, vol nieuwe games, installaties, Virtual Reality en andere audiovisuele experimenten. We gaan nadien de uitdaging aan in de gloednieuwe, opblaasbare Game Arena én blazen aansluitend uit bij een drankje, een informele show & tell en netwerkmoment.

Inschrijvingen sluiten op 5 februari 2024.

Terugblik op Gamestorm I & II

In februari 2022 verzamelden we voor het eerst de Antwerpse film- en gamesector voor een cross-sectorale kennismaking. Een inleidend panelgesprek met Jan Hameeuw (The Pack) en Kasper Geeroms (Cybernetic Walrus) vloeide naadloos over in informele conversaties rond de verschillen en overeenkomsten tussen beide takken. We praatten over productie- en publicatieprocessen en vooral over de goesting om collectief en collegiaal moois te (blijven) maken voor de snel veranderende schermbeleving en -consument.

Was die eerste Gamestorm nog een voorzichtige kennismaking -een aftastende blind date, quoi- dan trok de opvolger in 2023 resoluut de kaart die ons allemaal bindt: creatie. Op 16 februari 2023 kwamen we samen als makers, als storytellers die creëren voor een of andere vorm van scherm-entertainment. En zetten we vooral in op wat we allemaal graag en goed doen: audiovisuele verhalen vertellen. Buiten de lijntjes kleuren. Mét oog en oor voor de wensen van onze kijkende en spelende doelgroep. De storytellers van vandaag - zowel uit de gamesector als de filmsector- bogen zich die middag en avond over de wensen van het publiek van morgen met zeer verrassende resultaten

Programma

Tijdslot
15:30

Onthaal

Tijdslot
16:00

Vrij spel in het XL-Medialab

Tijdslot
17:00

Competitie in de Game arena

Tijdslot
18:00

Netwerkdrink