Ket & Doc 2024

buitenbeentjes still
Buitenbeentjes
Uitverkocht!
Prijs
€8 / €2 (vt-statuut) / €4 (socio-culturele groepen)
Wanneer
10/02 15:00
Waar
In Lumière Antwerpen

Combi-ticket film en XL-Medialab

Voor maar €10 heb je een combiticket voor het XL-Medialab in het Zuiderpershuis en deze filmvertoning!

Tijdslot
15:00 - 16:30

Filmvertoningen met nagesprek

Elk jaar begeleiden het VAF, Ketnet en JEF de productie van vijf documentaires voor kinderen. Je ziet ze voor het eerst op het jeugdfilmfestival!
Deze reeks korte documentaires is weer een mooie verzameling levensechte verhalen. Zo probeert een jonge pianist een band te smeden met zijn vader die in het leger zit. Een meisje knokt voor haar twee passies: bakken en boksen. Fien ontdekt dat haar zus Hannah wordt bedreigd door een gemene krokodil die haar heel mager en ziek maakt. Een Oekraïense tiener leert tijdens een klimkamp op zichzelf en anderen te vertrouwen, en Lotta belandt in een wereld waar iedereen uniek mag zijn.
Tijdslot
16:30

Feestelijke receptie

Tijdens de receptie geniet je nog na met een drankje.

Deze film bestaat uit

Hannah & De Krokodil Lore Mechelaere, België, 00:15, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld, 2024
Wanneer Fien ontdekt dat haar zus Hannah wordt bedreigd door een gemene krokodil die haar heel mager en ziek maakt, staat de wereld op zijn kop. Samen met hun ouders proberen Fien en Hannah de krokodil te verslaan, zodat Hannah haar volgende verjaardag haalt.
Wij, jongens Charlotte Coeman, Arne Brown, België, 00:15, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld, 2024
Collin (12) heeft zijn papa - die militair is - vaak gemist. Maar deze zomer wordt alles anders… Collin en zijn vader leren elkaar beter kennen en ontdekken dat ze een verschillende kijk op de wereld hebben. Papa droomt van een stel stoere zonen; Collin droomt van een grote piano op een concertpodium. Voorzichtig proberen Collin en zijn broer een band te smeden met hun afwezige vader.
Buitenbeentjes Elke Vanoost, België, 00:15, Frans & Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld, 2024
Vanuit het kille Land van Grijs en Grauw belandt Lotta op een dag in de Buitenbeentjesburcht, een plek waar kinderen ‘anders’ mogen zijn. Ze voelt er zich uitstekend op haar gemak. Samen met nieuwe vrienden viert ze haar vrijheid en leert ze om trots te zijn op wie ze is. Via schitterende decors belanden we in een wereld waar iedereen uniek mag zijn.
Grip Laura De Baudringhien, België, 00:15, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld, 2024
Emilia, een Oekraïense tiener die in België woont, gaat samen met een groep meisjes op klimkamp in de Ardennen. Ze oefent niet enkel om te klauteren op steile rotswanden, maar moet ook haar plaats vinden in de groep en leren om op anderen te vertrouwen. Tijdens een heel speciale week krijgt een tienermeisje grip op de rotsen, op haarzelf en op de wereld rondom haar.
Ronde 3 Liesbeth De Mey, België, 00:15, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld, 2024
Sana heeft twee grote passies: boksen en bakken. Vanaf dit schooljaar volgt ze een opleiding om patissier te worden. En binnenkort mag ze in Italië haar eerste grote wedstrijd boksen. Ze zal voor beide passies moeten knokken, maar aan opgeven denkt ze niet. Met 14 jaar moet Sana keuzes maken in het leven. Hopelijk staat ze stevig in haar schoenen.