WANDA Talk: Dromen van meer jeugdfilm productie in Vlaanderen

Wanda talk foto
Reserveer
Prijs
gratis
Wanneer
15/02 17:00 tot 18:30
Waar
In Zuiderpershuis, Antwerpen

Kinderen zijn ook een doelgroep! De WANDA Talks op het Jeugdfilmfestival Antwerpen zijn een jaarlijks pleidooi voor inclusie en representatie in de filmwereld. Als we aandacht eisen voor elke doelgroep, pleiten we dit jaar vooral voor de doelgroep die we het beste kennen: het jonge publiek. Komen kinderen genoeg aan bod binnen de Vlaamse productie? Wordt er voldoende geproduceerd? Zijn we bereid tot investeren om kinderen en jongeren hun rechtmatige plaats te geven binnen de Vlaamse cinema?

Tijdens de WANDA Talk maken we de balans op: Waar staan we nu op het vlak van productie voor het jonge publiek? Waar dromen we in de toekomst te zullen staan? Wat is daarvoor nodig? En kan je de stem van de jeugd nog vertegenwoordigen als je hen niet voldoende eigen content kan bieden?


Moderator Britt Valkenborghs nodigt drie sprekers uit in de arena:

- Meikeminne Clinckspoor (Dropje, Cloudboy) schreef onlangs een manifest waarin ze het recht van kinderen op een eigen filmcultuur opeist.

- Domien Huyghe (Zeevonk) maakte de belangrijkste Vlaamse jeugdfilm van 2023 en oogstte daarmee internationale bewondering.

- Mahlu Mertens (Universiteit Antwerpen) onderzocht de successtory van het jeugdtheater en is zelf als theatermaker actief.

Na het panelgesprek (17.00 tot 18.30) worden aanwezigen uitgenodigd voor een industry dinner, met aanwezigen uit de jeugdfilm en -cultuursector.

Deadline voor (gratis) inschrijving: 8 februari.

Deze talk is een samenwerking van WANDA & JEF, met steun van deAuteurs en de Creative Europe MEDIA Desk – Vlaanderen.