Vertonersdag

vertonersdag
Faye Wolfs
Reserveer
Prijs
gratis
Wanneer
08/02 09:30 tot 16:30
Waar
In Lumière Antwerpen
JEF organiseert zijn jaarlijkse vertonersdag op Jeugdfilmfestival Antwerpen.
In de voormiddag zal Geert Torfs (Heartmade Media) een keynote geven over het belang van beleving in de filmwereld. In de namiddag stellen we ons nieuw aanbod voor en kijk je in primeur naar een nieuwe jeugdfilm. Ondertussen snuif je volop de festivalsfeer op, experimenteer je in het XL-Medialab en maak je kennis met onze nieuwste installaties.

De inschrijvingen sluiten op 2 februari 2024.

Programma

Tijdslot
9:30

Onthaal met koffie

Tijdslot
10:00

Keynote Geert Torfs

Geert Torfs werkte bij Fabrique Fantastique waar hij families in kampeerervaringen en belevingsexpo's deed kennismaken met het dappere hoofdpersonage uit de tv-serie Ridder Muis. Hij werkte een nieuwe aanpak uit voor het ontwikkelen van cinema content in tijden waar het mediagebruik gewijzigd is door streamers en sociale media. Dat deed hij bij Hotel Hungaria, maar sinds kort zet hij zijn werk verder bij Heartmade Media. Geert vertelt op deze vertonersdag over het belang van rechtstreeks contact leggen met je publiek door beleving te creëren, over verhalen vertellen op verschillende manieren en plaatsen, en over hoe daar ook kansen liggen voor cinema's, culturele centra, festivals,...

Tijdslot
11:00

Game- en filmwijsheid bij JEF

Welke competenties van kinderen kan je stimuleren met games & film? JEF ontwikkelde het game-en filmwijsheidsmodel. In deze vorming ontdek je dit model. Marjolein Fransen, coördinator Meer dan film bij JEF, licht de visie van JEF op games toe. Ze vertelt ook op basis van welke criteria games gecureerd worden voor het medialab of andere game-projecten bij JEF.

Tijdslot
12:00

Bezoek XL-Medialab

Spelenderwijs ga je op ontdekking in het medialab van JEF. Je duikt in de wereld van Virtual Reality (VR). Je speelt zowel VR-games en beleeft VR-films. Daarnaast speel je nieuwe games en ontdek je audiovisuele installaties.

Tijdslot
12:45

Lunch & netwerkmoment

Tijdslot
13:30

Presentatie nieuw aanbod JEF

Tijdslot
14:30

Filmvertoning Linda wil kip!

Linda wil kip!

Deze kleurrijke animatiefilm is schitterend in zijn eenvoud. Een visueel uniek en wildkomisch avontuur met een groot hart! Met de stemmen van Lynn Van Royen, Tine Embrechts, Sophia Couvreur en Mauro Pawlowski.